17 oct 2007

Fòrum contra les violències de gènere

La PLATAFORMA UNITÀRIA CONTRA LES VIOLÈNCIES DE GÈNERE organiza cada año, y este es el tercero, un fòrum, un espacio de debate y participación, con actividades diferentes dirigidas a los escolares, adolescentes, madres y padres, al tejido asociativo y a la ciudadanía en general. Alertando sobre la importancia de la prevención en este tema que tanto nos preocupa y del que sabemos que ponerle fin es cosa de todos.

Os pongo el programa:


III FÒRUM CONTRA les VIOLÈNCIES de GÈNERE

23 i 24 de novembre de 2007

CONCURS LITERARI

Animeu-vos a posar negre sobre blanc allò que penseu de la violència contra les dones.
I si us van més altres formats o voleu participar en grup: fotografi a, Power Point, vídeo, teatre, dibuix... El que vulgueu.

CONCURS FORMAT LLIURE
Demaneu les bases i participeu! Hi haurà premis sorpresa: iPod’s, càmeres digitals...
De ben segur que seran esplèndids, perquè la vostra col·laboració s’ho val!
CLOENDA III FÒRUM

DISSABTE 24 DE NOVEMBRE 19.30 H

Acte homenatge a les dones assassinades i maltractades.
Lectura del Manifest de la Plataforma, actuació de Dones de Blanc
amb la col·laboració i el suport d’actrius i cantants.

ENTITATS ADHERIDES

Acció contra la violència domèstica; Asociación para la Cooperación con el Sur-Las Segovias; AVV Can Baró; AVV Baix Guinardó; AVV Font de la Guatlla; AVV Sagrada Família; Vocalia dona AVV Gràcia; Vocalia dona AVV Esquerra Eixample; VERN-Coordinadora d’Entitats de la Verneda de Sant Martí; Vocalia dona AVV Sant Antoni; La Pizarra de la Raimunda; Associació de Dones Juristes; Associació dones Ciberdona; Associació de dones Heura; Tamaia-Dones contra la violència familiar; Associació de dones no estàndard; Associació de dones Nàiades; Associació dones Pla de les Bruixes; Associació de dones per la inserció laboral-SURT; Grup de dones CREA; Grup de dones Can Cuyàs; DonesxDones; Dones en Xarxa; Dones d’Horta; Dones periodistes; Dones Sense Fronteres; Dones lliures de Barcelona; Dones d’Igualada; Grup Dones Centre Social de Sants; CAPS-Associació Dona i Salut; Grupo 39 y más; Themis-Asociación mujeres juristas; L’Escletxa; Licit; Lobby de dones de Catalunya; Associació homes cvg Badalona; AHIGE; Homes en Diàleg; Orfeó Gracienc; AEP Associació d’Estudiants Progressistes; Plataforma dones de Blanes; Plataforma d’Entitats i Veïns/es de la Mina; Plataforma contra les violències de gènere de Rubí; Federació d’Associacions de Dones de l’Anoia; Federació dones de Catalunya per la Igualtat; FACEPA Fed; Associacions Culturals i educatives persones adultes; Creación positiva; SOS Racisme; IDHigual; Fundació Claror; Fundació Igenus; Consell dones Gràcia; Consell dones Horta-Guinardó; Consell dones Sants-Montjuïc; FAV Barcelona; FAV Hospitalet; CONFAVC; Attac-catalunya; CCOO de Catalunya; AVALOT-Joves de la UGT de Catalunya; UGT de Catalunya; USOC de Catalunya; Secretaria dona USTEC; Secretaria dona IAC; Federació CGT Ensenyament; CJC-Joventut Comunista; Joventuts Socialistes; Esquerra Republicana de Catalunya; Esquerra Unida i Alternativa; Entesa de Palleja; Iniciativa per Catalunya-Verds;Dones del PCC; Secretaria de les dones del PSC; Dones del PSUC-VIU; Consell de la Joventut de Barcelona; Institut Català de les Dones; Polítiques d’Igualtat de la Diputació de Barcelona; Regidoria de la Dona i Joventut.

Organitza
Plataforma unitària
contra les violències
de gènere

Inscripció gratuïta, individual o de col·lectius, a:
Plataforma Unitària Contra les Violències de Gènere
C. Junta de Comerç 17, entl. · 08001 Barcelona
prouviolencia@yahoo.es · T. 627 398 316

Places limitades

DIVENDRES 23 DE NOVEMBRE

10.00 - 12.00 h
Activitat: Taller Que romàntic! Només hi ha una manera d’estimar? És sempre com ho “pinten” a la tele? Qui estima et farà patir? Aquest taller ens brirà els ulls a l’AMOR!! (Dos tallers simultanis)
Organitza: El Safareig

10.00 - 12.00 h
Activitat: Taller dirigit a professorat i acompanyants Els contes que ens van explicar. Diferents canals de transmissió de valors socials. Eines per avaluar-los i analitzar els seus continguts.
Indicadors de relacions insanes de parella.
Organitza: Carolina Reig

10.00 - 12.00 h
Activitat: Taller Atracció sense violència. Quines persones són més atractives?
Quines no agraden? Per què de vegades resulten atractives persones que no tracten bé els altres? Debat sobre els models d’atractiu.
Organitza: Grup de Dones CREA:SAFO. Universitat de Barcelona

10.00 - 12.00 h
Activitat: Taller
Notícies a cops. Anàlisi de la violència contra les dones en els informatius, per observar com moltes vegades les notícies que rebem ens donen una informació superfi cial, sensacionalista i en
molts casos merament quantitativa.
Organitza: Drac Màgic

10.00 - 12.00 h
Activitat: Taller-Joc Estima’t. Saps què és una relació abusiva? Sabries on trobar l’ajuda
necessària per sortir-ne? Estima’t i acaba amb la violència.
Organitza: Acció Escolta

10.00 - 12.00 h
Activitat: Taller Ones de dona. Aprèn com es realitza un programa de ràdio... amb
un punt vista diferent: el de les dones!
Organitza: Vocalia de la Dona de Gràcia/Ràdio Gràcia

10.00 - 12.00 h
Activitat: Taller M’estimo? T’estimes? Ens estimem? Explorarem, mitjançant
jocs lúdics, la nostra personalitat i la dels altres, reconeixent tant els nostres punts forts, les nostres qualitats i el nostre atractiu, com el dels altres.
Organitza: Mercedes Sáez i Begoña Serra. ACAT

10.00 - 12.00 h
Activitat: Taller Com gestionem les nostres relacions de parella. Com ens sentim en les nostres relacions? Ens relacionem tots i totes de la mateixa manera? Com creiem que es comporten els nois i les noies en una relació?
Organitza: Norman Duncan

10.00 - 12.00 h
Activitat: Taller prevenció de relacions abusives per a adolescents i joves. Coneixem els estereotips de gènere, analitzem els tòpics referents a l’amor, identifi quem els valors i les actituds que promoguin models de relacions igualitàries... (Dos tallers simultanis)
Organitza: Espais per a la Igualtat

10.00 - 12.00 h
Activitat: Taller
Posem ritme a l’amor. Us proposem treballar l’amor a través de les cançons que més escoltem per tal d’esbrinar els missatges i les sensacions que ens transmeten.
Organitza: Nàiades Associació jove de dones feministes

10.00 - 12.00 h
Activitat: Xerrada debat Sortir de marxa sense violència. Quines persones són més
atractives a les discoteques? Què passa si no lligues? Hi ha violència de gènere quan surts de festa? Gaudim-ne sense violència.
Organitza: Elena Duque. Nàiades Associació jove de dones
feministes

10.00 - 12.00 h
Activitat: Taller Com t’ho podria dir...? Violència en les paraules: escoltem les víctimes i els agressors, llegim entre línies i capgirem el llenguatge per construir relacions respectuoses i igualitàries.
Organitza: Fundació Igenus

10.00 - 12.00 h
Activitat: Taller Cegada de amor. És cert que l’amor és cec? Fes el nostre test de l’amor i vine a parlar sobre com són el noi i la noia “ideals”. Perquè això de tenir una relació de parella no sempre és fàcil, oi?
(Triple taller simultani)
Organitza: Ni Bella ni Bèstia

10.00 - 12.00 h
Activitat: Teatre participatiu L’equilibri entre els sexes: un enteniment mutu. No
busquem conclusions o solucions màgiques, busquem obrir camins. Entra a la nostra història i transforma-la!
Organitza: Associació Teatre pels Drets

10.00 - 12.00 h
Activitat: Taller Noies i nois: de les diferències a les desigualtats. Que siguem diferents vol dir que no podem fer el mateix? Si ets noia has de ser una bleda? I si ets noi has de ser sempre fort? Parlem de les etiquetes noi-noia i de com podem desmuntar-les.
Organitza: L’Escletxa

12.30 - 13.30 h
Lliurament de Premis del Concurs Literari i del Concurs Lliure
Les persones guanyadores de cada categoria llegiran el seu text
i/o exposaran el seu treball.
Amb l’actuació d’Esencia, grup jove de Rock Simfònic
Organitza: Plataforma unitària contra les violències de gènere

17.00 - 18.30 h
Activitat: Teatre Fòrum
Representació teatral dels esquetxos, “La maternitat desitjada”
i “Ricardo Corazón de Cabrón”. Debat Obert.
Organitza: Associació Dones no estàndard

17.00 - 19.00 h
Activitat: Taller només per a homes Homes, ni violents ni castrats. Assertivitat masculina. Com
tractar l’agressivitat quotidiana? No s’ha de reprimir, sinó que s’ha de saber canalitzar de manera assertiva i creativa, per a que no es transformi en violència.
Organitza: Juanjo Compairé, del grup Sopa de Hombres.

17.00 - 19.00 h
Activitat: Taller debat Prevenció de la violència de gènere en adolescents. Lliçons
i orientacions des de la recerca sobre els models d’atractiu. Activitat dirigida a professorat de secundària, familiars i tècnics i tècniques d’educació secundària.
Organitza: Grup de Dones CREA: SAFO. Universitat de Barcelona.

19.00 - 21.00 h
Activitat: Taula Rodona Una altra forma de relació entre dones i homes és possible.
Durant molts segles, dones i homes hem crescut i ens hem socialitzat en una cultura patriarcal que atribuïa als homes el dret de dominar les dones. Per superar la violència envers les dones
i tenir relacions satisfactòries basades en la igualtat, el respecte i el reconeixement mutu, ens hem d’implicar tots i totes, dones i homes. Un nou món de relacions entre sexes és possible.
Ponents: Begoña Serra, Miguel Lorente, Heinrich Geldschläger i Neus Roca.
Organitza: Plataforma unitària contra les violències de gènere

17.00 h
Acte Acord ciutadà contra la violència vers les dones. A la sala del Consell de Cent de l’Ajuntament de Barcelona. L’ Ajuntament de Barcelona convoca la III Edició del Premi 25N amb l’objectiu de visibilitzar el treball que porten a terme les diferents entitats que treballen per aconseguir una BCN lliure de violència.
Organitza: Regidoria de Dona i Joventut de l’Ajuntament de
Barcelona


DISSABTE 24 NOVEMBRE

10.00 - 11.30 h
Activitat: Taller audiovisual Mirades que maten. A través de l’anàlisi de diverses
representacions audiovisuals mostrarem els mecanismes de perpetuació i legitimació dels valors que justifi quen la violència contra les dones.
Organitza: Drac Màgic

10.00 - 11.30 h
Activitat: Taller Les TIC una eina de treball per les dones. Amb aquest taller es pretén oferir un apropament a l’ús de les Noves Tecnologies a través d’una guia pràctica de coneixements de la xarxa i les possibilitats que aquesta ens ofereix a totes les dones.
Organitza: Secretaria de Polítiques de les Dones del PSC

10.00 - 11.30 h
Activitat: Teatre participatiu Coses de parella? relacions abusives. Dues noies, dos nois.
Un bloc de pisos. Una teranyina. Et deixaràs atrapar?
Organitza: Ni Bella ni Bèstia

10.00 - 11.30 h
Activitat: Taller Saber donar i rebre amor, clau essencial per a mantenir la parella. Taller vivencial i participatiu destinat a la població adulta. Autoobservació de les nostres pròpies vivències.
Organitza: Mercedes Sáez i Begoña Serra. ACAT

10.00 - 11.30 h
Activitat: Xerrada Refl exió i acció al voltant de la inserció laboral i la recuperació de les dones que pateixen o han patit violència de gènere.
Organitza: SURT

10.00 - 11.30 h
Activitat: Taller Que romàntic! Només hi ha una manera d’estimar? És sempre
com ho “pinten” a la tele? Qui t’estima et farà patir? Aquest taller ens obrirà els ulls a l’AMOR!!
Organitza: El Safareig

10.00 - 11.30 h
Activitat: Taller audiovisual El sentiment melodramàtic. Analitzarem com en els relats
cinematogràfi cs s’ha constituït un arquetip de feminitat fonamentada en la victimització i en la submissió de les dones als valors patriarcals.
Organitza: Drac Màgic

12.00 - 14.00 h
Activitat: Taula Rodona La violència de gènere als jutjats. La llei integral discrimina els
homes o fa justícia? Què vol dir “denuncies falses”? Fins on arriba la llei? El debat social, fent balanç dels dos anys de la Llei Integral. Ponents: Montserrat Comas, Observatorio CGPJ; Marisa Fernández, Associació de Dones Juristes; Gemma Calvet, Institut Igenus.
Organitza: Plataforma unitària contra les violències de gènere

16.30 - 17.00 h
Activitat: Paròdia El llegat de Doña Elena o la bona educació. Introducció a la Taula rodona.
Organitza: Centre Cultural Popular Montserrat

17.00 - 19.00 h
Activitat: Taula Rodona Com fem Xarxa Social: TRENQUEM EL SILENCI.
Concentracions als barris i pobles, xerrades, trobades... totes les eines posades en comú per a la lluita contra la violència vers les dones. Hi participen UGT-Catalunya, Tamaia-Dones contra la
violència familiar, Dones d’enllaç, Coordinadora Vern.
Organitza: Plataforma unitària contra les violències de gènere

19.30 h
Activitat: Cloenda Fòrum 2007 Acte homenatge a les dones assassinades i maltractades.
Lectura del Manifest de la Plataforma, actuació de Dones de Blanc
amb la col·laboració i el suport d’actrius i cantants.


Organitza: Plataforma unitària contra les violències de gènere
Durant el 23 i 24 de novembre,el III Fòrum contra les violències de gènere
serà un espai de participació, refl exió i aprenentatge. Un espai per “trencar el silenci”
a través de la participació activa de totes les persones assistents. L’objectiu és generar una
refl exió crítica al voltant de diversos espais socialitzadors o expressions culturals, com poden ser el cinema, la premsa o la música que perpetuen les relacions desiguals i la
discriminació vers les dones i, alhora, veure què podem fer i quineseines tenim com a dones i homes per a lluitar contra la violència de gènere.

A qui va adreçat?
! Al jovent i adolescents, demostrant-los amb jocs participatius els avantatges d’una societat més solidària i igualitària entre els dos sexes. ! A mares, pares i familiars, posant al seu abast informació i mostrant la importància de la prevenció de la violència des de la
perspectiva de gènere. ! Al teixit associatiu i la ciutadania en general, fent palès que el
repte social d’acabar amb la violència és cosa de totes i tots.

PARTICIPA!
FES LA TEVA INSCRIPCIÓ!
DIUMENGE 25 NOVEMBRE
18.00 h - Concentració a la Plaça Sant Jaume
Organitza: Xarxa de Dones contra la violència
TOT EL 23 I 24 hi haurà passis de vídeos, consulta de recursos
contra la violència, recursos educatius, exposicions…
(las activitats de 10 a 12 van dirigides al jovent)

0 comentaris: