9 oct 2008

WALL STREET I ELS MICOS

Una vegada va arribar al poble un senyor, ben vestit, es va instal·lar en l'únic hotel que hi havia, i va posar un anunci en l'única pàgina del periòdic local, dient que està disposat a comprar cada mico que li portin per $10.

Els camperols, que sabien que el bosc estava ple de micos, van sortir corrent a caçar-los. L'home va comprar, com havia promès en l'anunci, els centenars de micos que li van portar a $10 cadascun sense rechistar.

Però, com ja quedaven molt pocs micos en el bosc, i era difícil caçar-los, els camperols van perdre interès, llavors l'home va oferir $20 per cada mico, i els camperols van córrer una altra vegada al bosc.

Novament, van minvar els micos, i l'home va elevar l'oferta a $25, i els camperols van tornar al bosc, caçant els pocs micos que quedaven, fins que ja era gairebé impossible trobar-ne un.

Arribat a aquest punt, l'home va oferir $50 per cada mico, però, com tenia negocis que atendre en la ciutat, deixaria a càrrec del seu ajudant el negoci de la compra de micos.

Una vegada que va viatjar l'home a la ciutat, el seu ajudant es va dirigir als camperols dient-los: Fixin-se en aquesta gàbia plena de milers de micos que el meu cap va comprar per a la seva col·lecció. Jo els ofereixo vendre'ls a vostès els micos per $35, i quan el cap torni de la ciutat, els hi venen per $50 cadascun.

Els camperols van replegar tots els seus estalvis i van comprar els milers de micos que hi havia en la gran gàbia, i van esperar el retorn del 'cap'. Des d'aquest dia, no van tornar a veure ni a l'ajudant ni al cap. L'únic que van veure va ser la gàbia plena de micos que van comprar amb els seus estalvis de tota la vida.

Ara sí, tenen vostès una noció bé clara de com funciona el Mercat de Valors i la Borsa.

1 comentaris:

Estrella dijo...

Muchas felicidades por tu segundo aniversario, aunque sea tarde, me alegro mucho que sigas aquí, hablándonos claro y de corazón, un fuerte abrazo, Estrella.